Denk jij genoeg aan jezelf?

Mensen die veel aan zichzelf denken worden vaak arrogant genoemd, maar is dat eigenlijk wel terecht? Soms heb je gewoon even een momentje voor jezelf nodig en die dan pakken is alleen maar heel gezond.

Ik had een tijdje een blog met heel veel verschillende soort artikelen, sommige waren wat meer psychologisch en het leek me leuk om er daar één van te delen omdat het volgens mij best leerzaam kan zijn!

Hoe vaak zit jij eigenlijk echt stil en ben je 100% met jezelf bezig? Dus geen facebook of twitter nee, jezelf. Jij en jij alleen.
Waarschijnlijk niet zo vaak. Hoe snel de tijd ook gaat en hoe snel de dag ook voorbij is, het is zo belangrijk dat je je rust pakt. De hele dag rondrennen en uiteindelijk laat en gesloopt in bed liggen, werkt op de lange termijn niet. Je hebt tijd nodig om bij te komen. En neem dat ook. Maak een lekkere kom thee, zak voor de tv met de benen omhoog, zet een leuke serie op of pak een boek.

Doe elke dag op z’n minst lekker een half uurtje waar jij op dat moment zin in hebt.
Eigenlijk is het nog beter om eens in de zoveel tijd een hele dag te doen waar jij zin in hebt.

Het rustmomentje op de dag pak je het liefst vlak voor je naar bed gaat
en dan niet in bed je telefoon weer pakken want dat flikkerende schermpje vlak voor het slapen schijnt niet goed te zijn voor je nachtrust.

Vind je het lastig om elke dag een momentje voor jezelf in te plannen of om er af en toe eens echt voor jezelf tussen uit te gaan?

Plan dan gewoon bijvoorbeeld één vaste dag in de maand, waar je echt even tot rust kan komen.
Boek een massage bij de massagesalon in de buurt en neem je moment.

Je hoeft niet bang te zijn dat mensen je arrogant vinden doordat je af en toe een momentje voor jezelf pakt, eigenlijk doet bijna iedereen dat juist te weinig. Het is helaas feit dat mensen tegenwoordig erg snel depressief of overwerkt zijn, gewoon omdat ze veel te veel werk op de schouders nemen. Dat is ontzettend zonde.

Ook als je zo’n dag er tussenuit gaan voor jezelf tijdverspilling vindt, denk je daar na het vorige puntje misschien anders over. Je rust niet pakken zo af en toe kan voor nog veel meer vertraging zorgen omdat je meer hebt willen doen dan je aan kunt.

Veel voor anderen willen doen is een prachtige eigenschap, maar vergeet alsjeblieft jezelf niet. Jij bent even belangrijk als iedereen om je heen! Stiekem zelfs nog iets belangrijker.

 

Advertenties

4 gedachtes over “Denk jij genoeg aan jezelf?

  1. Ah, ik vind dit soort artikelen zo leuk om te lezen! Zelf probeer ik ook minimaal één keer per dag echt een me-time momentje te nemen. Heel fijn 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s