Denk jij genoeg aan jezelf?

Mensen die aan zichzelf denken worden vaak arrogant genoemd, maar is dat wel terecht? Soms heb je gewoon even een momentje voor jezelf nodig en dat moment dan pakken is alleen maar heel gezond.

Hoe vaak zit jij eigenlijk echt stil en ben je 100% met jezelf bezig? Dus geen Facebook of Instagram, nee, jezelf. Jij en jij alleen.
Waarschijnlijk niet zo vaak. Hoe snel de tijd ook gaat en hoe snel de dag ook voorbij is, het is zo belangrijk dat je je rust pakt. De hele dag rondrennen en uiteindelijk laat en gesloopt in bed liggen, werkt op de lange termijn niet. Je hebt tijd nodig om bij te komen. Maak een lekkere kop thee, zak voor de tv met je benen omhoog, zet een leuke serie op of pak een boek.

Doe elke dag op z’n minst lekker een half uurtje waar jij op dat moment zin in hebt.
Eigenlijk is het nog beter om eens in de zoveel tijd een hele dag te doen waar jij zin in hebt, daar krijg je zoveel energie van!

Het rustmomentje op de dag pak je het liefst vlak voor je naar bed gaat
en dan niet in bed je telefoon weer pakken want dat flikkerende schermpje vlak voor het slapen schijnt niet goed te zijn voor je nachtrust.

Vind je het lastig om elke dag een momentje voor jezelf in te plannen of om er af en toe eens echt voor jezelf tussen uit te gaan?

Plan dan gewoon bijvoorbeeld één vaste dag in de maand, waar je echt even tot rust kan komen.
Boek een massage bij de massagesalon in de buurt en neem je moment.

Je hoeft niet bang te zijn dat mensen je arrogant vinden doordat je af en toe een momentje voor jezelf pakt, eigenlijk doet bijna iedereen dat juist te weinig. Het is helaas feit dat mensen tegenwoordig erg snel depressief of overwerkt zijn, gewoon omdat ze veel te veel werk op de schouders nemen. Dat is ontzettend zonde.

Ook als je zo’n dag er tussenuit gaan voor jezelf tijdverspilling vindt, denk je daar na het vorige puntje misschien anders over. Je rust niet pakken kan voor nog veel meer vertraging zorgen omdat je meer hebt willen doen dan je aan kunt en je lichaam daardoor op een bepaald moment op de rem trapt.

Veel voor anderen willen doen is een prachtige eigenschap, maar vergeet alsjeblieft jezelf niet. Jij bent even belangrijk als iedereen om je heen! Stiekem zelfs nog iets belangrijker.

 

4 gedachtes over “Denk jij genoeg aan jezelf?

  1. Ah, ik vind dit soort artikelen zo leuk om te lezen! Zelf probeer ik ook minimaal één keer per dag echt een me-time momentje te nemen. Heel fijn 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s