Soms heb je gewoon even zin in iets anders. Ik maakte gebakken aardappels, wat op zich best standaard is, maar dan uit de oven met een paar lekkere toevoegingen.
Bereidingstijd: 1 uur inclusief wachttijd
Ingrediënten voor drie porties:
- 1 ui
- 750 g aardappels
- 1 eetl peterselie
- 1 theel aardappelkruiden
- zout
Bereidingswijze:
- Schil de aardappels en snij ze in plakjes. Kook ze 10 minuten in voldoende water.
- Snij vervolgens de ui in stukjes en bak dit zo’n 5 minuten in wat boter of olie voor in een koekenpan.
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Vet een ovenschaal in, roer de plakjes aardappel door de gebakken ui en de kruiden en voeg naar smaak nog wat zout toe. Hou je erg van zout? Doe er dan nog een extra theelepel aardappelkruiden bij.
- Bak het geheel 25 minuten in de oven en je heerlijke aardappels zijn klaar. Eet smakelijk!
Hoe eet jij je aardappeltjes graag?
Dit klinkt heel smakelijk! Ik ben een echte aardappeleter en lust ze op alle manieren. In oven(schotels) vind ik ze het lekkerst!
LikeLike