Hartjespasta voor Valentijn

Het is weer tijd voor pasta. Voor je lover wil je je natuurlijk wel even uitsloven en net even wat langer in de keuken staan; probeer deze pasta, die je gemakkelijk een dag van tevoren kunt maken, en jullie avond begint in elk geval al goed!

hartjes2

Bereidingstijd: 1,5 uur (inclusief wachttijd)

Ingredienten voor 2 porties:

Voor de pasta:

  • 200 g bloem
  • 2 eieren

Voor de vulling:

  • 1 rode ui
  • 5 eetlepels Tomato Frito
  • 2 theel peterselie
  • zout
  • eventueel geraspte kaas

Bereidingswijze:

De pasta:

  • We beginnen met de pasta. Maak van de bloem op een plank of een schoon aanrecht een bergje en vorm in het midden ervan een gaatje. Breek de twee eieren hier in.
  • Meng met je handen voorzichtig deze twee door elkaar. Blijft het deeg erg droog als dit goed gemixt is? Voeg dan een beetje water toe.
  • Kneed totdat het een mooie bol is, dit duurt ongeveer een kwartier. Verpak dan het bolletje in vershoudfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast (langer is altijd beter).

hartjes

De vulling:

  • Heeft de pasta (bijna) genoeg gerust? Snij de ui in kleine stukjes en bak het een paar minuten in een koekenpan met wat olie.
  • Voeg vervolgens de Tomato Frito en peterselie toe, roer goed en laat het door en door warm worden.
  • Het is handig als je nu even proeft en naar smaak zout toevoegt. Ik deed er ongeveer een theelepeltje bij, maar dat ligt natuurlijk erg aan je smaak. Zet nu het gas uit.

De hartjes:

  • Pak je bol pasta uit de koelkast en snij het in vier stukken. Als je veel kracht hebt in je armen, of een pastamachine, mag je het ook in één keer proberen te doen. Het is de bedoeling dat je de bol helemaal plat maakt en er (steeds twee) gelijke vierkanten uit snijdt.
  • Leg een vierkant neer en doe wat van de vulling in het midden. Nu mag daar een tweede vierkant bovenop. Druk voorzichtig met een vork om de vulling heen in de vorm van een hart.
  • Het is handig als je een bakvormpje hebt in hartjesvorm, dan hoef je alleen nog maar de zijkanten goed aan te drukken en gebruik je niet eerst vierkanten, maar gelijk hartjes. Heb je dat niet; snij dan het vierkant in een hartje.
  • Druk de randen nog extra goed aan zodat ze niet open gaan tijdens het koken. Als je zeker weet dat ze allemaal goed ‘dicht zitten’, kook je ze in een ruime hoeveelheid water gaar. Hoelang dat duurt hang af van de dikte en grootte van je hartjes, bij mij duurde het zo’n 20 minuten en mijn hartjes waren tussen de 3 en 5 centimeter van doorsnee.
  • Giet ze, wanneer ze gaar zijn, af en voeg op het bord nog wat peterselie en eventueel wat geraspte kaas toe.
  • Eet smakelijk!

Ik hoop dat je dit ook gaat maken met Valentijn! Met dit recept doe ik mee aan de wedstrijd van Radbag, als je snel bent kun je zelf ook nog mee doen 🙂

Advertenties

7 gedachtes over “Hartjespasta voor Valentijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s