Wortelstamppot met botersaus

Het is weer de tijd van de stamppotjes! Dit gerecht lijkt op het eerste gezicht erg op hutspot, maar dan zonder ui en met een smaakvolle saus.

hutspot2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 g aardappel
  • 350 g wortel
  • 40 g roomboter of margarine
  • 1 theel aardappelkruiden
  • 0,75 theel peterselie
  • 0,75 theel rozemarijn

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappels en wortels en zet ze in een ruime hoeveelheid water op het vuur. Dit mag koken tot het allemaal lekker gaar is.
  • Nu is het even wachten, want als je nu gelijk de saus gaat maken, dikt hij alweer in voor je kunt eten.
  • Wanneer de aardappels en wortels gaar zijn, giet je ze af en laat je ze even in de pan liggen.
  • Nu smelt je de boter in een andere pan en voeg je wanneer het gesmolten is de kruiden toe. Even laten pruttelen en het is klaar.
  • Gooi het bij elkaar en stampen maar! Eet smakelijk.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s