Pasta van groenten is heel wat gezonder dan de gewone spaghetti of macaroni. Daarom ging ik aan de slag met wortels, want als je die lang genoeg kookt hebben ze dezelfde structuur als normale pasta.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor twee personen:
- 400 g wortels
- 1 eetl bieslook
- 1 eetl peterselie
- 1 eetl aardappelkruiden
- 6 eetl tomatensap
- zwarte peper
Bereidingswijze:
- Snij de wortels in kleine stukjes of reepjes en laat een pan vol water lopen om ze in te koken.
- Wanneer het water kookt, mogen de wortels erbij. Ze moeten zo’n 12 minuten koken voor ze zacht genoeg zijn en de meeste wortelsmaak er af is, zo komt het het dichtst in de buurt van echte pasta.
- Giet de wortels na 12 minuten af en voeg de kruiden toe.
- De tomatensap die ik gebruikte, haalde ik gewoon uit een blik gepelde tomaten. Als je van tomaat houdt, kun je er ook heel goed gewoon wat tomaten doorheen doen.
- Voeg naar smaak nog wat zwarte peper toe.
- Eet smakelijk!
Heb jij al wel eens iets anders geprobeerd dan de standaard pasta uit de winkel?
Mm, lijkt me best lekker! Ik heb ook wel eens een pasta van courgette gemaakt en die was ook zeker aan te raden!
LikeLike
Die moet ik ook écht nog een keertje proberen inderdaad, hihi!
LikeLike