Surinaamse kip met quinoa

Als je me volgt op Instagram, zag je een tijd geleden al dat de Surinaamse buurman van mijn vriend met allemaal lekkere sausjes en kruiden aan kwam. Het werd tijd dat ik er iets mee ging doen en vandaag is het zo ver.

Natuurlijk heeft niet elke Nederlander Surinaamse sausjes en kruiden in huis, maar ik vertel je nu alvast dat ze ontzettend aan te raden zijn. We gaan aan de slag!

quinoa(2)

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 3 porties:

  • 200 g kip
  • 1 eetl Moksi Marinade
  • 2 theel kruidenmix voor shoarma
  • 4 theel peterselie
  • 100 g quinoa
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  • Snij de kip in stukjes en meng het door de marinade. Laat het zo even een kwartier staan zodat de smaken lekker kunnen mengen.
  • Kook nu de quinoa volgens het pakje.
  • Wanneer de kip lang genoeg heeft gelegen, mag het in de pan en worden de andere twee kruiden toegevoegd.
  • Bak de kip in wat olie in een paar minuten gaar en mals en de borden kunnen opgemaakt worden. Het is alweer klaar.
  • Hier lik je je vingers bij af! Eet smakelijk.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s