Appelflapjes van oud brood

Bij het tv-programma thuis op zondag, werd er appelgebak gemaakt door wit brood met wat andere ingrediënten in de oven te doen. Ik dacht: dat kan ik ook, maar dan wat makkelijker, met een pan. Ideaal wanneer je oud brood hebt liggen!

appeI2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • oud wit brood
  • appel
  • kaneel
  • witte basterdsuiker
  • roomboter

Bereidingswijze:

  • Snij een appel in kleine blokjes van ongeveer een centimeter en haal de korstjes van het brood. Zorg dat er een vierkantje overblijft en snij die vervolgens door de midden. Twee rechthoekige stukken brood blijven over.
  • Leg een stukje appel in het midden van allebei de helften en strooi er wat kaneel en suiker over.
  • Rol de boterhammen op en duw het stevig aan. Smeer de boven- en onderkanten in met roomboter.
  • Bak beide kanten een halve minuut in de pan op hoog vuur. Strooi eerst aan de ene kant nog wat suiker en wanneer je hem om hebt gedraaid aan de andere kant nog wat kaneel.
  • Haal ze uit de pan en geniet, want echt, dit is lekker! Eet smakelijk.

Wat doe jij met je oude brood?

Advertenties

Een gedachte over “Appelflapjes van oud brood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s