Biscuitje 2.0

Het leek me grappig om simpele biscuitjes om te toveren in een nog lekkerdere versie. Dat lukte me, ben je benieuwd? Kijk dan snel verder!

Bereidingstijd inclusief wachten: 1,5 uur

Ingrediënten voor 5 stuks:

  • 10 biscuitjes
  • 100 ml water
  • 5 eetl slagroom
  • 2 eetl aardbeienjam
  • 40 g melkchocola
  • 2 theel bloem

Overige benodigdheden:

  • een boterbakje
  • bakpapier
  • een pan
  • een kom
  • een mes

IMG_0120

Bereidingswijze:

  • Breng 50 ml water aan de kook en voeg de slagroom toe. Laat het smelten en roer het goed door elkaar. Voeg ook de jam toe en laat het opnieuw smelten. Als het gemengd en gesmolten is, voeg je de bloem toe en laat je het tien minuten koken.
  • Na een tijdje wordt de massa wat droog, dan voeg je opnieuw 50 ml water toe. Blijf het goed roeren terwijl je het kookt.
  • Na tien minuten roer je het nog eens goed door en haal je het van het vuur. Doe het stukje bakpapier in een boterbakje en giet daar het mengsel in. Zet het een half uur buiten de koelkast en vervolgens een half uur er in. Het is dan ver genoeg gestold om verder mee aan de slag te gaan. Doordat het op deze manier is gestold, kun je er straks makkelijk met je mes een likje vanaf halen.
  • Smelt ondertussen de chocola au bain marie.
  • Wanneer het allemaal klaar is, smeer je het roze mengsel uit de koelkast op een biscuitje, leg je de tweede er bovenop en doop je de dubbele koek in de chocolade.
  • Even laten drogen en je kunt smikkelen. Eet smakelijk!

IMG_0123

Zie jij deze snack ook wel zitten?

Advertenties

2 gedachtes over “Biscuitje 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s