Rijst met tomatensaus

Ik moet persoonlijk oppassen dat ik niet elke dag pasta eet, haha. Rijst is dan al snel een lekkere tweede optie voor ik de aardappels begin te schillen. Dit recept is een variatie op een heerlijk gerecht van mijn moeder. Benieuwd? Kijk snel verder!

rijst3

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor twee volle borden:

  • 100 g rijst
  • 100 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 eetl peterselie
  • 8 eetl Tomato Frito
  • wat olie

Verdere benodigdheden:

  • een pan om te koken
  • een koekenpan
  • een spatel

Bereidingswijze:

  • Zet allereerst water op voor de rijst. Ga vervolgens verder met de saus maar draai de sauspan wat lager zodra het water voor de rijst kookt en gooi de rijst erbij. Kook het volgens de aanwijzingen op het pakje.
  • Bak het ei in wat olie in de koekenpan. Zodra hij in de pan ligt kun je al beginnen met omscheppen, het is namelijk de bedoeling dat het straks als roerei in kleine stukjes door het gerecht gaat.
  • Zodra de stukjes ei klein genoeg zijn naar jouw idee, mag het gehakt en de peterselie erbij. Blijf het door elkaar roeren en bak het vlees gaar.
  • Voeg de Tomato Frito toe en laat het geheel nog even goed warm worden.
  • Als het goed is heb je inmiddels ook de rijst afgegoten en is je diner klaar, anders doe je dat nu alsnog.
  • Eet smakelijk!

rijst1

Hoe eet jij je rijst graag?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s