Crazy Cooking: chocoladedesert

Vandaag deel ik het eerste recept van de Crazy Cooking Challenge. Ik kreeg van Anne van Days of Flavour drie gekke ingrediënten: verse slagroom, hazelnoten en chili. Heb je geen idee waar ik het over heb? Klik hier voor de uitleg van de challenge.

Ik vond het een hele uitdaging om met deze drie ingrediënten en gerecht te maken, maar kwam toch al gauw uit bij iets met chocola. Eigenlijk past chocola overal wel bij en het idee werd dan ook een chocoladedesert dat verrassend goed uitpakte.

choco

Bereidingstijd: 30 minuten (zonder 2  uur opstijven in de koelkast)

Ingrediënten voor vier toetjes:

  • 160 gr watermeloen
  • 60 gr chocolade
  • 20 gr biscuit
  • 10 hazelnoten
  • 2 pepermuntjes

Ingrediënten voor het sausje:

  • 3 eetl verse slagroom
  • 3 theel citroensap
  • een snufje chilipoeder

Verder benodigdheden:

  • een mes, lepel en vork
  • een pannetje
  • een kom
  • een bordje
  • een vijzel (of een hamer en meerdere boterhamzakjes)
  • twee bakken
  • een cakevorm

Bereidingswijze:

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Snij, terwijl dit eerste bezig is, de watermeloen in kleine stukjes en prak die vervolgens fijn. Het is handig om dit op een bordje te doen, zo  kun je het sap er grotendeels af laten lopen wanneer je klaar bent met het prakken. Dit gebruik je niet dus doe het in een glas en je hebt een lekker sapje!
  • De hazelnoten en pepermuntjes mogen fijngemaakt worden. Dit kan met een vijzel als je die hebt maar zo niet, dan doe je het allebei in een boterhamzakje waar je vervolgens nog een tweede zakje omheen doet. Zoek buiten stoeptegels op en sla deze twee ingrediënten lekker kort en klein met een hamer.
  • Als je dit gedaan hebt, ga je terug naar binnen en breek je de biscuitjes in kleine stukjes.
  • De chocola is inmiddels waarschijnlijk wel gesmolten en het is tijd om alles door elkaar te mengen, blijf goed roeren want de chocola kan gaan stollen door de wat koudere ingrediënten die je erbij gooit.
  • Lepel het mengsel in een cakevorm en strijk het goed plat. Dit gaat de koelkast in om twee uur op te stijven.
  • Het sausje is heel makkelijk te maken. Je mengt de chilipoeder en het citroensap door de slagroom en bent klaar.
  • Als de chocolade na twee uur goed stijf is, kun je lekker eten. Een leuke opmaak wordt het wanneer je, net als ik op de foto’s, de saus over de chocolade en het bord druppelt. Eet smakelijk!

choco24

Ben je benieuwd wat Anne heeft gemaakt? Van mij kreeg ze de ingrediënten cola, pasta en kip. Klik hier om naar haar artikel te gaan!

Zou jij dit ook gaan maken denk je? Of lijkt het je leuk om mee te doen aan de challenge? Let me know in de comments!

Advertenties

6 gedachtes over “Crazy Cooking: chocoladedesert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s