Choco-cruesli

choco-cruesle

Na mijn healthy pindarotsjes, was ik benieuwd wat er nog meer met havermout te doen was en maakte dit chocoladetoetje. Niet even gezond, maar dat ligt natuurlijk ook een beetje aan de ingrediënten die je gebruikt. Met nog puurdere chocola komt het heel dicht in de buurt van een gezond ontbijtje. Daarnaast is het lekker goedkoop!

Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden voor 3 porties choco-cruesli:

  • 25 g havermout
  • 40 g puur chocola (ik gebruikte heel simpel vlokken van de Ruijter)
  • 3 theel melk

Verdere benodigdheden:

  • De oven
  • Een kom
  • Een bakplaat
  • Bakpapier
  • Een pan

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng 25 gram chocoladevlokken door de havermout, als je gewone chocola gebruikt, kun je deze het best vermalen tot wat kleinere stukjes en er dan door doen.

  • Gooi dit simpele mengsel op het bakpapier op de bakplaat en doe het acht minuten in de oven, het is handig om dit op de helft even door te roeren. Houd er wel rekening mee dat deze pure chocola nog niet smelt bij deze temperatuur, wil je een melkvariant gebruiken, dan kun je beter alleen de havermout in de oven doen.
  • Doe de overige 15 gram chocola in een pan en verwarm het in een pan. Dit hoeft maar heel even, tot het een soort drapje wordt. Roer veel zodat het niet aanbrandt!
  • Wanneer het warm is, voeg je de melk toe. Dit sist een beetje en heeft de neiging in te trekken. Roer het snel door de chocola.
  • Wanneer de oven klaar is, giet je het gebakken mengsel in de pan erbij en roer je het geheel door.
  • Het is nu een warme massa en wanneer je dit met wat melk in een kommetje doet is het smullen geblazen.
  • Eet smakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s