Kookboek: Koken tussen vulkanen

IMG_84992

Mijn lieve vriend kwam weer thuis met een cadeautje. Om het boek zat een verzegelende band met ‘kookboek van het jaar 2014’. Het heet: ‘Koken tussen vulkanen’.

Dit modern vormgegeven kookboek staat vol met Italië. Mijn vriend en ik zijn gek op Italiaans eten, dus eigenlijk was alles wat hij uit die hoek mee had genomen dikke prima geweest, maar zo’n ‘beste kookboek-betiteling’ geeft natuurlijk nog wat extra verwachtingen.

IMG_85082

Bij het openslaan van het boek, krijg je eerst wat algemene informatie over Italië. Het zet gelijk de toon voor het hele boek; het is geen standaard kookboek, maar het geeft je net even wat meer.

IMG_85022

Na de introductie en wat culturele informatie, krijg je productinformatie. Er wordt je uitgelegd waar verschillende, veel gebruikte ingrediënten vandaan komen en daar wordt wat geschiedenis bij verteld. Zo heb ik vandaag geleerd dat venkel bij de Romeinen werd gebruikt om het zicht te verbeteren en oogaandoeningen te genezen.

IMG_85012

Daarna kom je bij de recepten. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Het zijn er namelijk een hele hoop! Misschien herinner je je van vorige artikelen dat ik erg hou van mooie, strakke foodfotografie, maar nu vind ik het eigenlijk wel lekker dat het allemaal niet zo ordelijk op de bordjes ligt. Het is alsof Italiaanse huisvrouwen even gauw een foto hebben gemaakt voor het op tafel is gezet, lekker persoonlijk. Ook komen er een hoop Italiaanse koks, bakkers, vissers, slagers en meer aan het woord.

Zeker een aanrader, dit boekje!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s